Spørgsmål & Svar

Har du et spørgsmål omkring ernæring, vores produkter eller vores virksomhed?  Vores FAQ’s indeholder masser af nyttig information! Kan du ikke finde svar på det du søger?  Klik her for at kontakte os!

Indeholder Woodland Wonders produkter syntetiske farve- eller smagsstoffer?

Nej. Ingen af Woodland Wonders produkter indeholder syntetiske smags- eller farvestoffer.

Er alle Woodland Wonders produkter økologiske?

Ja! Alle vores grødblandinger og snackbarer er 100 % økologiske, og de lever op til kravene for både det røde Ø, EU og USDA økocertificeringerne.

Hvor får I jeres råvarer fra?

Alle Woodland Wonders produkter er økologiske og danskproducerede. Den skønne økologiske havre i vores begyndergrød er for eksempel hentet i Dalby Mølle i Sønderjylland. Vores tørrede frugter, grøntsager og krydderier henter vi hos europæiske producenter, som vi har et tæt samarbejde med.

Vi stiller høje krav til ​​vores partnere, da vores råvarer skal være af den bedst mulige kvalitet og have den gode smag, og det er vigtigt for os at kunne sikre sporbarheden af hver enkelt ingrediens.

Vores produkter består af det rå tørrede produkt, som er kværnet i en mølle. De er således minimalt forarbejdede og har som en følge deraf bevaret råvarernes naturlige smag og struktur.

Alle Woodland Wonders produkter indeholder kvalitetsråvarer, der er forarbejdet så lidt som muligt. Det gør, at de naturlige fibre og nærringsstoffer bevares. Det betyder desuden, at alle vores produkter fra naturens side er fulde af farve, smag og struktur, der styrker din babys udvikling.

Hvor bliver Woodland Wonders produkter produceret?

Alle vores produkter er lavet i Danmark.

Hvordan tester I jeres produkter?

Vi er selv forældre, og derfor tager vi sikkerheden for vores produkter meget alvorligt. Hvert produkt testes for at sikre, at de opfylder de høje EU-standarder, så du kan stole på, at de er sikre for din baby at spise.

Hvad gør Woodland Wonders for at minimere forurenende stoffer i jeres mad?

Woodland Wonders og vores leverandører har alle et fødevaresikkerhedsprogram med foranstaltninger, der hjælper os med at forhindre forurening af skadelige toksiner i vores produkter.

Hvordan bliver Woodland Wonders opskrifter udviklet?

Woodland Wonders opskrifter er udviklet personligt af vores grundlægger Christina Hansen i tæt samarbejde med hendes team og andre relevante samarbejdspartnere som fx registrerede diætister, ernæringseksperter og læger.

Christina er selv mor og er drevet af en passion for at skabe produkter, der er mere end blot at stille sulten. Det handler om kærlighed og nærvær og om brugen af alle sanser. For Christina handler det om at skabe et godt måltid, der giver din baby mod på at smage på verden og som inspirerer til en livslang kærlighed til god mad.

Vores emballage

Hvad er grødposerne lavet af?

Vores poser er produceret uden brug af BPA eller phthalater. De ydre lag af posen er lavet af polyethylen, som giver posen styrke og som er egnet til grafisk tryk. Mellemlaget er et bundet aluminiumlag, som forhindrer gennemtrængning af fugt og bakterier. Det inderste lag, som er det eneste lag, der berører maden, er lavet af polyethylen bundet til uorganisk fødevarekvalitetspolyethylen. Maden kan ikke komme i kontakt med det midterste aluminiumlag.

Kan poserne genbruges?

Desværre er vores poser ikke mulige at genanvende på nuværende tidspunkt. På trods af at vores poser ikke kan genbruges, er der flere miljømæssige fordele ved denne type poser i forhold til andre typer af emballage. Fx bruger vi mindre energi og færre materialer i produktionen af vores poser, og dette nedsætter udledningen af drivhusgasser sammenlignet med andre typer af emballage. Vi arbejder hele tiden på at optimere og forbedre vores poser, så de er så miljøvenlige som muligt.

Kan jeg stadig bruge grøden, hvis posen er utæt eller der er et hul i posen (fx på grund af en skade under transport)?

Hvis du finder en utæthed eller et hul i posen, skal du kassere produktet og ikke spise af det, da vi ikke længere kan garantere for kvaliteten af produktet.  Hvis du oplever dette, bedes du tage kontakt til butikken, hvor du købte produktet, og de vil med glæde erstatte det for dig.

Vores mad

Er jeres mad egnet til vegetarer og veganere?

Alle vores grødblandinger og snackbarer er 100 procent plantebaserede og dermed veganske. Du finder detaljer om, hvilke der er egnede på vores fødevareinformationsark eller på vores produkter.

Er jeres produkter certificeret Kosher?

Ja. Vores sødmælkspulver er certificeret Kosher.

Er jeres produkter certificeret Halal?

Ja. Vores sødmælkspulver er certificeret Halal.

Anvender I GMO-ingredienser i jeres fødevarer?

Nej. Ingen af ingredienserne, vi bruger til at fremstille vores fødevarer, indeholder genetisk modificerede organismer (GMO), da disse ikke er tilladt i henhold til lovgivningen for økologiske fødevarer.

Spørgsmål: Indeholder jeres babygrød mælk?

Nej. Ingen af vores babygrødsblandinger eller snacks indeholder mælk eller laktose.

Spørgsmål: Hvorfor tilsætter I thiamin (vitamin B1) til nogle af jeres fødevarer?

Vi tilsætter thiamin (vitamin B1) til vores babygrødsblandinger, da det dette er et lovkrav for kornbaserede fødevarer til babyer. Vitamin B1 er et vigtigt næringsstof til vækst og udvikling, og reglen er der for at sikre, at babyer får nok af dette vigtige vitamin.

Hvorfor tilsætter I ikke andre vitaminer eller mineraler til jeres fødevarer?

Vi tilsætter ikke øvrige vitaminer eller mineraler til vores fødevarer. Dette skyldes, at berigning af fødevarer ikke er tilladt i henhold til økologi-lovgivningen, medmindre det kræves i en dansk lov, f.eks. Børnemadsbekendtgørelsens regler om tilsætning af thiamin.

Jeg har købt et produkt, der har overskredet sidste salgsdato. Hvad skal jeg gøre?

Alle vores fødevarer har en holdbarhed på mindst 75%, når de forlader vores lager og derefter leveres til vores distributører og forhandlere. Det er deres ansvar at sikre, at de sælger kurante varer. Vi beklager, hvis dette ikke har været tilfældet for dig, og vi vil anbefale, at du returnerer varen til den butik, hvor du købte den.

Vi sætter en ”bedst før dato” på alle vores fødevarer, baseret på en vurdering af, at produktet har sin bedste kvalitet inden for det tidsrum. Kontakt os gerne med feedback, da vi gerne vil vide mere om din oplevelse og høre, om der er noget vi kan gøre bedre.

Vores babygrød

Hvad er forskellen på jeres babygrød og andre brands?

Woodland Wonders er anderledes, fordi I modsætning til anden babygrød, der er på markedet er Woodland Wonders produkter ikke fremstillet ved den proces, der hedder roller-drying, som er en stærkt forarbejdende fremstillingsproces. Ved roller-drying koges produktet først, hvorefter det udsættes for høj varme, som dehydrerer det, så det bliver til et støvagtigt pulver, der er nemt at opløse i væske.

Vores produkter består af det rå tørrede produkt, som er kværnet i en mølle. De er således minimalt forarbejdede og har som en følge deraf bevaret råvarernes naturlige smag og struktur.

Alle Woodland Wonders produkter indeholder kvalitetsråvarer, der er forarbejdet så lidt som muligt. Det gør, at de naturlige fibre og næringsstoffer bevares. Det betyder desuden, at alle vores produkter fra naturens side er fulde af farve, smag og struktur, der styrker din babys udvikling.

Hvorfor bruger I kun havre i jeres opskrifter?

Havregryn er fuldkorn og anses for at være en rigtig begyndermad til babyer, da de er rige på fibre og også let fordøjelige. De er også en god energikilde for din baby. Desuden har havre en naturlig sød smag, som babyer elsker.

Hvorfor har I ikke tilsat fedt til jeres grødserie?

Fedt er vigtigt for børn, men hvor meget fedt er individuelt. Derfor tilsætter vi ikke fedt i vores grød.

En anden årsag til, at vi ikke tilsætter fedt er, at det hydrolyserede pulverfedt, som findes i kommerciel babygrød, ikke er af særlig høj kvalitet og derudover indeholder det oftest palmeolie, som vi gerne vil udgå af hensyn til regnskoven.

Vores grød indeholder gennemsnitlig 1,4 g fedt pr. portion, hvilket svarer til en lille teskefuld.

Hvis du mener din baby har brug for mere fedt, så giv din baby fedt af god kvalitet og variér gerne fedtstofferne, så han får både oliven-, rapsolie og smør.

Hvordan tilbereder jeg jeres babygrød?

Der er instruktioner på posen om, hvordan man tilbereder Woodland Wonders babygrød. Brug din babys sædvanlige mælk, og bemærk at du ikke må koge mælken, da du ellers kan risikere at ødelægge næringsstofferne.

Tilberedning som instantgrød:

Hæld 15 g grødpulver i en skål og tilsæt 45 ml kogende vand (100 °C). Rør rundt i ca. 1 minut indtil grøden har suget væsken. Tilsæt 15 ml af babys sædvanlige mælk eller vand og rør igen til grøden har den ønskede konsistens. Servér fingervarm.

Tilberedning I kasserolle:

Ønskes en glattere konsistens, opvarm 60 ml vand ved middel varme i en lille gryde og tilsæt 15 g grødpulver. Rør rundt til grøden samler sig og klæber til skeen. Tag gryden af blusset og tilsæt 15 ml af babys sædvanlige mælk. Servér fingervarm.

Tilsæt mere væske eller grød, hvis dit barn foretrækker en anden konsistens.

Mængden af grødpulver, som du skal bruge, afhænger af din babys appetit. Når din baby vokser, vil hans appetit også være større, så øg gradvist grødmængden i overensstemmelse hermed. Kontrollér altid temperaturen på grøden, før du serverer den for din baby.

Hvis du mener din baby har brug for mere fedt, så giv din baby fedt af god kvalitet og variér gerne fedtstofferne, så han får både oliven-, rapsolie og smør.

Hvorfor skal jeg bruge kogende vand til Woodland Wonders babygrød? Andre brands af babygrød kan f.eks. tilberedes med koldt vand.

Der er instruktioner på posen om, hvordan man tilbereder Woodland Wonders babygrød.

Babygrød fra de fleste af de andre brands er blevet forarbejdet ved hjælp af rulletørringsmetoden. Først blandes ingredienserne, og derefter koges de ved hjælp af meget varm damp. Denne proces nedbryder stivelsen i kornene. Til sidst tørres er den kogte grød i en tromle til den bliver til et fint støvlignende pulver, og fordi den allerede er blevet kogt én gang før, er den let opløselig selv i koldt vand.

Denne rulletørringsproces er imidlertid ikke noget, vi bruger hos Woodland Wonders. Vi bruger rigtigt fuldkornshavremel og er stolte af at sige, at vi laver grød, som du ville lave det derhjemme.

Grøden er for tynd. Hvad gør jeg forkert?

Der er instruktioner på posen om, hvordan man tilbereder Woodland Wonders babygrød.

Det vand, du bruger, er sandsynligvis ikke varmt nok. Havre består af ca. 40–60% stivelse. Når man opvarmer stivelseskorn i vand, som man gør, når vi koger grød, absorberer stivelsen vand, og dette får de små stivelseskorn til at svulme op. Efter kort tid får denne opsvulmning af stivelseskornene grøden til at tykne. Denne proces begynder for havrestivelse, når temperaturen når omkring 60 ° C. Hvis din grød ikke har den temperatur, der kræves til fortykning, får du en grynet blanding af havre, der svømmer i en flydende suppe.

Derfor anbefaler vi, at du bruger kogende vand, når du laver instantgrød eller at du tilbereder grøden i en gryde.

Grøden er for klæg. Hvad kan jeg gøre?

Der er instruktioner på posen om, hvordan man tilbereder Woodland Wonders babygrød.

Prøv at tilføje en ekstra spsk. vand og rør, indtil grøden er glat og cremet.

Kan jeg lave en stor portion og genne noget af den til senere?

Nej, for din babys sikkerhed anbefaler vi, at alle rester skal kasseres. Opvarm ikke allerede tilberedt grød.

Kan jeg fryse grøden?

Nej, vi anbefaler ikke at fryse grøden.

Har I næringsoplysninger til jeres grødblandinger tilberedt med forskellige typer mælk?

Blandingsinstruktionerne på vores pakker anbefaler, at du bruger din babys sædvanlige mælk til at tilberede grøden. For at give dig et eksempel på næringsindholdet i grøden tilberedt med mælk har vi på bagsiden af pakken anvendt et førende DK-mærke af modermælkserstatning.

Allergi

Mit barn lider af allergi. Hvordan kan jeg finde ud af, hvilke af jeres produkter, der er egnede?

Vi har forskellige niveauer af risiko for tilstedeværelsen af ​​allergener eller risiko for krydskontaminering i vores produkter, og vi vil give dig så mange oplysninger som muligt for at hjælpe dig med at vurdere, hvorvidt produktet er egnet til dine omstændigheder.

Der er nogle måder, hvor du kan finde mere information:

  • På vores emballage

Alle allergener, der er til stede i vores produkter, herunder grødblandinger, der kan indeholde spor gluten, vises med fed skrift på ingredienslisten. Vi informerer også om, hvilke allergener vores fødevarer kan indeholde i informationen på emballagen. Blot fordi et allergen er til stede i den samme fabrik, betyder det ikke nødvendigvis, at der er risiko for krydskontaminering, og hvis dette ikke er angivet på vores emballage, er det fordi, allergenerne fuldt ud kontrolleres for at forhindre risikoen for krydskontaminering.

  • På vores produktsider

Her kan du finde alle allergenoplysninger for hvert enkelt produkt.

  • Vores informationsark om allergi

Her vil du finde en liste over alle vores produkter med oplysninger om, hvilke allergener der er i fødevaren, og om der findes allergener på fabrikken, hvor de er fremstillet. Find det her

Woodland Wonders plejede at være glutenfri. Hvorfor har I ændret sammensætningen af jeres grødblandinger, så de nu indeholder gluten?

Eksperter anbefaler, at man introducerer almindelige fødevareallergener til sin baby allerede fra de er 4-6 måneder gamle. Denne anbefaling inkluderer også babyer med en familiehistorie med fødevareallergi. Tidligere anbefalede man, at babyer ikke måtte få gluten før efter de var 6 måneder gamle. Men nylige studier antyder, at hvis man venter, kan baby være mere tilbøjelig til at udvikle fødevareallergi.

Hvad med kanel og andre krydderier? Jeg har hørt, at jeg skulle undgå at give dem til min baby.

Kanel indeholder kumarin, som er et naturligt aromastof, men samtidig et giftstof, som er skadeligt for leveren. Moderate mængder af kumarin i kanel anses ikke som sundhedsskadeligt, men det er sundhedsskadeligt for baby at spise store mængder af kassiakanel som en del af deres faste hverdagskost.

Hvis den eneste kilde til kumarin er kassiakanel, kan en voksen på 60 kg indtage 2 g (1 tsk.) kassiakanel dagligt, og et barn på 7,5 kg kan indtage 0,25 g uden at overskride grænseværdien.

 

Kropsvægt (pund) Kropsvægt (kilo) Gram kanel tilladt per dag Antal teskeer per dag (baseret på 6 mg kumarin per 1g kanel)
15 6.8 0.23 1/8
20 9.1 0.30 1/6
40 18.2 0.61 1/3
60 27.3 0.92 1/2
80 36.4 1.21 1/2
100 45.5 1.52 3/4
120 54.5 1.82 9/10
140 63.6 2.12 1
160 72.7 2.42 1 ¼

Kilde: Fødevarestyrelsen

Allergier overfor krydderier er usædvanlige, og den mængde kanel, vi bruger i Woodland Wonders Sweet Dreams babygrød per portion, er meget lille. Forskellige kulturer indarbejder krydderier i deres babyers kost tidligere end andre. En babys kendskab til krydderier vil variere afhængigt af, i hvor “krydret” og varieret en diæt, den ammende mor har spist, eller om barnet først og fremmest har fået modermælkserstatning.

Hvis der er nogen historie med allergi over for en bestemt ingrediens i din familie, bør du dog være forsigtig og udføre en 3-5 dages allergiforsøg, som du ville gøre med enhver anden mad. For eksempel kan du tilføje et lille drys kanel til en af de opskrifter, som din baby allerede spiser, inden du prøver det i en kombination med anden mad.

Hvis du har flere spørgsmål eller bekymringer, må du endelig kontakte os!

Hvor mange portioner Sweet Dreams må min baby få om dagen ift. indholdet af kanel?

Sweet Dreams er lavet med økologisk Kassia kanel, som babyer og småbørn godt må få i begrænsede mængder.

Det er babys kropsvægt der er afgørende for, hvor meget kanel dit barn må spise om dagen, og et barn på 7,5 kg kan indtage 0,25 g Kassia kanel uden at overskride grænseværdien for Kumarin.

1 portion Sweet Dreams (15g) indeholder 0,075 gram kanel. Så dit barn vil kunne spise op til 3 portioner Sweet Dreams om dagen uden at nå over grænseværdien for Kumarin, hvis dit barn vejer 7,5 kg.

Din babys introduktion til rigtig mad

Hvornår skal jeg introducere skemad til min baby?

For babyer, der udelukkende ammes, anbefales det at vente, indtil en baby er omkring 6 måneder gammel. Men nogle babyer kan være klar før.

Hvordan ved jeg, om min baby er klar?

Du bør vente indtil din baby er mindst 4 måneder gammel og udviser følgende tegn på parathed, inden du introducerer skemad.

Babyer, der er klar til skemad

  • er interesserede i mad (for eksempel kan de se andre spise, række ud efter maden og åbne munden, når mad nærmer sig)
  • holde hovedet godt op, og sætte sig op med lidt eller ingen hjælp
  • har de orale motoriske evner, der er nødvendige for at spise (hvilket betyder, at de ikke skubber mundens mad, men flytter den til halsen og sluger den)
  • normalt vejer to gange deres fødselsvægt eller tæt på

Babyer under 4 måneder er heller ikke koordinerede nok til sikkert at synke skemad, og de kan let kvæles i maden eller indånde den i deres lunger.

Hvor meget skal jeg give min baby ved måltiderne?

Når du begynder, introducerer du din baby til ideen om at lære at der findes andet at spise end modermælk eller modermælkserstatning. Af den grund er det ikke nødvendigt, at din baby spiser en bestemt mængde i starten.

Babyer er meget forskellige og det er helt individuelt, hvornår baby er klar til at prøve andet mad end modermælk og modermælkserstatning. Dit barn skal vise tegn til, at det er klar til at begynde på fast føde (snak eventuelt med din sundhedsplejerske), og et af disse tegn er evnen til at dreje hovedet. Denne evne gør det muligt for dit barn at signalere til dig ved at dreje væk fra skeen.

Hvor skal jeg opbevare uåbnede poser af Woodland Wonders babygrød?

Uåbnede poser skal opbevares ved stuetemperatur i dit køkkenskab eller spisekammer. Vi anbefaler ikke at produkterne udsættes for kulde eller for meget varme.

Hvordan ved jeg, at jeres produkter er rigtige til min babys alder og udvikling?

Hos Woodland Wonders har vi omfattende processer på plads, der hjælper os med at bestemme alder-egnethed af vores fødevarer. Disse inkluderer strenge risikovurderinger med et erfarent panel og forskning med forældre inden lanceringen af nye produkter. Efter lanceringen gennemgår vi alle vores fødevarer regelmæssigt mht. til feedback, der er modtaget fra forældre, samt udfører yderligere interne og eksterne uafhængige tests, hvor det skønnes nødvendigt.

Vi har forståelse for, at alle babyer vokser og udvikler sig i forskellige hastigheder, så introduktionen af ​​grød og fingermad kan være en læringskurve, hvor man som forælder må prøve sig frem. Hos Woodland Wonders vil vi gøre vores bedste for at hjælpe forældre med at træffe disse vigtige valg.

WW-Baby-1
MASSER AF SMAG OG KONSISTENS

Stimulerer babys sanser

Fordi vores babygrød er lavet af minimalt forarbejdede ingredienser, har den en kompleks smag og struktur, der træner din babys oralmotorik.