Smagssans

Stimuler babys smagssans med produkter fra Woodland Wonders. Vores ingredienser er nøje udvalgt til at stimulere og udfordre dit barns smagsløg som eksempelvis den fine havre fra Dalby Mølle.

Tip: Prøv de forskellige grødvarianter og vær tålmodig, når du introducerer nye smage og konsistenser, da det ofte kan kræve lidt tilvænning.

amning

Herunder kan du læse om 10 andre metoder til at stimulere dit barns smagssans 

1: Stimuler allerede under graviditeten
Vidste du, at barnets smagsløg allerede er udviklet allerede tre måneder inde i graviditeten? Omkring fire måneder inde i graviditeten kan fostret skelne mellem sure, søde, salte og bitre smage. Uanset, hvad der spises gennem graviditeten, kan barnet i maven smage det via fostervandet. Derfor er det en god idé at stimulere barnets smagssans allerede tidligt i graviditeten. På den måde øger du sandsynligheden for sundere madvaner senere i livet og nedsætter kræsenhed.

2: Forskellige smage i brystmælk
Den mad, du spiser, mens du ammer, afgiver også smagsstoffer til den mælk, baby får. Hvis du spiser sund mad som fed fisk, stærke krydderier, citrusfrugter m.m. vil dit barn kunne smage det i mælken. Vær derfor åben for nye og anderledes smage, mens du ammer.

3: Introducer gradvist
Brystmælk er meget sødt, og derfor elsker barnet søde ting. Det kræver tilvænning at bevæge sig over i mindre søde smagsvarianter. Start fx med sød kartoffel, så overgangen bliver mindre.

Smagssans

4: Vær ikke bange for krydderier
Mange undlader krydderier til barnets mad, da de er af den overbevisning, at babyer foretrækker neutrale og milde smage. Stimuler babys smagssans ved at give forskellige krydderier som fx karry eller gurkemeje for at udfordre de små smagsløg.

5: Opfordr barnet til at være nysgerrig på forskellige smage
Bare fordi dit barn spiser en bestemt grød op hver gang, behøver du ikke holde dig udelukkende til den ene variant. Variation er nøglen. Stimuler babys smagssans ved at tilbyde forskellige smage og teksturer. Dette vil hjælpe dit barn til at nyde en større variation af mad.

6: Lad barnet spise selv
Selvom det sviner, så er det en vigtig del af børns udvikling at undersøge maden og træne øje-håndkoordinationen. Lad barnet udforske maden og lad det smage på den i sit eget tempo, og selvom maden havner andre steder end i munden, er dette vigtigt for stimulering af sanserne.

Babys smagssans

7: Eksperimentér med konsistenser
Teksturen på den mad, du giver dit barn, er også vigtig i forbindelse med dets udvikling. Når maden bliver grovere i konsistensen, og barnet tygger mere – selv uden tænder, optages de gode næringsstoffer nemmere i kroppen. Det træner ligeledes talemusklen.

8: Undgå salt og sukker
Undgå salt, da for store mængder kan have en skadelig effekt på dit barns nyrer. Undgå ligeledes raffineret sukker, da det kan give huller i tænderne og det, man i dagligt sprog kalder sukkerchok.

9: Vær et godt eksempel
Dit barn er en mester i imitation og spejler sig i din måde at være på. Hvis du udtrykker, at du ikke kan lide noget bestemt, vil dit barn med stor sandsynlighed også udvise utilfredshed over for det. Vær derfor et godt eksempel og spis sundt og varieret over for dit barn. Vis og fortæl, at det smager godt, så barnet bliver nysgerrig på selv at prøve.

10: Følg dit barns tempo
Der er ingen grund til at afprøve alt på én gang. Lyt til dit barn og lad det smage og spise i dets eget tempo. Med lidt tålmodighed og support kan du hjælpe dit barn med at være nysgerrig på nye smage og konsistenser. Nogle gange skal den bestemte madtype introduceres nogle gange, før den lille accepterer den nye smag.

De øvrige sanser

Følesansen

Læs mere

Høresansen

Læs mere

Lugtesansen

Læs mere

Synssansen

Læs mere

Kom godt i gang med vores produkter